Mjesto radosti za oko 170 mališana: Banjalučki vrtić “Kolibri” uskoro ostvara vrata

Novi dio vrtića “Kolibri” u banjalučkom naselju Lazarevo uskoro će otvoriti svoja vrata, u okviru velikog plana da se do kraja godine obezbijedi ukupno novih 650 mjesta u predškolskim ustanovama.

“Radovi su ušli u završnu fazu i ovih dana počelo je opremanje, kako bi ovaj predškolski objekat bio spreman za prijem oko 170 mališana”, kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Ova druga faza izgradnje vrtića “Kolibri”, vrijednosti milion KM, zauzimaće površinu od 1.150 kvadratnih metara. Izgradnja se odvijala po fazama s obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji, u ukupnoj vrijednosti od oko 1,5 miliona KM.

Objekat je u februaru ove godine stavljen “pod krov”, a radovi su koštali 550.000 KM. Već u aprilu, uprkos epidemiološkoj situaciji, nastavljena je druga faza koja je podrazumijevala građevinsko-zanatske i instalaterske radove, za šta je Banjaluka izdvojila milion KM. Za opremanje, obezbijeđeno je dodatnih 200.000 KM.

Postojeći vrtić, njegov južni dio – sa dva trakta po četiri jedinice – izgrađen je 2013. godine.

Do jeseni bi trebalo da bude završen i novi vrtić na Petrićevcu, koji je predviđen za smještaj do 150 djece. Takođe, intenzivno se radi na dogradnji najstarijeg gradskog vrtića – “Јeževe kućice”, te pripremi novog vrtića u Kuljanima u kojem će biti obezbijeđen smještaj za oko 90 mališana. Takođe, tokom godine kroz projekat Energetske efikasnosti biće “utopljeni” vrtići “Neven” i “Naša djeca”.

Ostavite komentar: