Mjesto najljepše graje za još 90 mališana: Kada počinje sa radom vrtić u Kuljanima?

Grad će izdvojiti dodatnih 300.000 KM za spoljašnje i unutrašnje uređenje vrtića u Kuljanima, čime će ukupna vrijednost projekta iznositi oko 800.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave. 

“Na ovaj način biće osiguran smještaj za 90 mališana, što je za ovo naselje od izuzetne važnosti”, kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koje je danas obišao radove na ovom vrtiću, koji bi trebalo da bude stavljen u funkciju do kraja godine.

On je najavio, da se u blizini vrtića traži i lokacija za prostorije mjesne zajednice, koja bi zajedno sa ovim vrtićem i obližnjom crkvom upotpunila ovo naselje. Naime, prva predškolska ustanova u ovom naselju izgrađena je na mjestu nekadašnje škole. Radove na izgradnji vrtića uz Grad, sufinansira UNDP sredstvima švedske Vlade.

Modernizacija X kuljanske ulice

Nakon što je juče počela obnova VII kuljanske, u okviru istog projekta, započela je i modernizacija X kuljanske ulice. Umjesto prvobitno planirane obnove dijela X kuljanske ulice, gradonačelnik Stanivuković potvrdio je da će novi asflat, ipak, dobiti cijela ulica.

Kada je riječ o drugim infrastrukturnim radovima u ovom naselju, gradonačelnik je kazao da se u XII kuljanskoj završava rasvjeta, te se radi na pribavljanju potrebne dokumentacije za modernizaciju glavne ulice, koja bi ovo naselje spajala sa raskrsnicom Dragočaj-Ramići.

“Grad uskoro pokreće i inicijativu za izgradnju fiskulturne sale za potrebe škole u Kuljanima”, kazao je gradonačelnik, koji je današnju posjetu iskoristio da razgovara sa mještanima Kuljana i čuje koje su to potrebe najbrže rastućeg naselja u Banjaluci i na koje načine Grad može da unaprijedi kvalitet života mještana ovog naselja.

Ostavite komentar: