Mještani Starčevice dvije godine u strahu: Komšija od balkona napravio “čeku” i nišani na djecu

13.09.2022. | 10:22

Grupa uznemirenih građana skoro dvije godine strahuje od komšije Nikole P. koji ih, kako kažu, uznemirava i teroriše, a sve je eskaliralo kada je više puta iz gasnog pištolja pucao u pravcu njih i njihove djece, nakon čega je samo privođen i puštan.

Kako kažu, nemoćni i uplašeni, više nisu znali šta da rade te je obraćanje medijima njihov očajnički vapaj za pomoć. Sve je počelo kada je Nikola oko zgrade napravio strelište. Pričaju da je postavljao mete koje je gađao sa balkona, a koje su se nalazile neposredno uz put koji koriste svi i kojim djeca moraju proći da bi otišla u školu.

– Zatim je prešao na saobraćajne znakove oko zgrade, pa na kontejnere, a kada mu je to postalo dosadno, počeo je nišaniti ljude i djecu. Ko bi otišao da baci smeće, on bi ga gađao, pa su svi počeli izbjegavati da se uopšte kreću tuda. Polovinom avgusta je pucao na djecu koja su pobjegla u obližnju prodavnicu, dok on nije otišao sa balkona. Udar metka od kontejner dodatno preplaši djecu. Neću da mi dijete bude meta, plašim se da neće stati na ovome. Mnogi razmišljaju da se odsele, nema nam druge, istakla je za aloonline.ba priču grupa vidno uplašenih stanara.

Nakon pucnjave na djecu, grupa od 20 stanara brzo je reagovala i uputila apel za pomoć koji je poslala lično načelniku Policijske uprave Banjaluka. Policija je 19. avgusta uhapsila Nikolu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

– Tokom pretresa stana i drugih prostorija, policija je pronašla i zaplijenila: vazdušnu pušku, tri gasna pištolja, više komada municije različitog kalibra, vojni nož, improvizovanu kartonsku metu, te PVC vrećicu u kojoj se nalazi određena količina nepoznate biljne materije žute boje – saopštili su iz PU Banjaluka.

Dodali su da je u toku rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će protiv navedenog lica, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Komšije pričaju da je Nikola pušten nedugo nakon što ga je policija odvela i oduzela mu oružje. Međutim, jednom od stanara pucao je na automobil u vožnji i napravio udubljenje i oštetio limariju, a drugom je, navodno, izbušio gume na biciklu.

Pokušali su da razgovaraju sa njim i shvate u čemu je problem, ali uzalud. Kako kažu, čuli su da odbija pomoć jer smatra da je proživio stres kada mu je umro otac i to što „malo puca“ je način da se liječi od istog.