Mještani Potkozarja očajni: Prodajemo stoku, nemamo kapi vode VIDEO

Mještani Potkozarja nemaju danima vode, a, kako kažu, ni u Vodovodu ni i Gradskoj upravi se nisu usaglasili oko ovog problema. Očajni mještani su počeli prodavati stoku jer danima nemaju vode i životinje nemaju čime napojiti na visokim temperaturama.

“Zvali smo nadležne, ali niko nam nije ponudio konkretno rješenje. Iz Civilne zaštite poručuju da moramo prvo predati zahtjev za vodu pa da ćemo u roku od 7 dana istu i dobiti, a ko će čekati 7 dana na ovim vrućinama. Oni sa cisternama u kojima se nalazi voda za piće peru dvorište ispred Vodovoda, a mi danima nemamo kapi. Ovo se hitno mora mijenjati jer je postalo nemoguće, a samim tim životi ljudi su ugroženi zbog nečijeg nemara”, rekla je Maja Karalić za portal Banjalučke priče.

U nekoliko domaćinstava mještani su počeli prodavati stoku jer nemaju dovoljno vode da je napoje.

“Oni koji imaju traktor ubace kace i cisterne pa odu u drugo naselje ili tamo gdje imaju bunari pa dovuku, ali je to nedovoljno. Nas je jedanaestoro u kući, imam mnogo stoke i to sve valja napojiti. Da bismo imali dovoljno vode i na vrijeme sin bi s traktorom morao non stop ići i dovlačiti, a traktor ne ide na vazduh”, rekla je Ljubojka Božić.

Gradska uprava Banjaluka je juče proglasila vanrednu situaciju u pojedinim dijelovima grada zbog problema sa vodosnabdevanjem.

Takva odluka donijeta je na sjednici Štaba za vanredne situacije, a odnosi se na naselja Donja Кola, Rekavice jedan, Bronzani Majdan, Stratinska, Potkozarje, Verići, Ljubačevo i Donja Piskavica.

Ostavite komentar: