Mještani Motika nezadovoljni: Grad da riješi probleme – u suprotnom protesti u januaru

Građani banjalučke mjesne zajednice Motike zatražili su danas na Zboru građana od gradonačelnika i Gradske uprave da u najskorije vrijeme riješe njihove probleme u oblasti komunalne i saobraćajne infrastrukture i u vezi sa radom ambulante porodične medicine, a u suprotnom su najavili proteste ispred Gradske uprave Banjaluka sredinom januara.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Motike Dragan Ciganović rekao je Srni da građani traže da Gradski vodovod završi izgradnju 1.600 metara novog cjevovoda na kraju Motika, te da se nakon rješavanja imovinsko-pravnih poslova krene sa izgradnjom novih krakova vodovoda na novim parcelama.

“Na Zboru građana zaključeno je da se u naselju Petrićevac, gdje je u toku rekonstrukcija puta u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, omogući odvijanje gradskog saobraćaja jednom kolovoznom trakom, te da gradski prevoz za Motike bude na svakih pola časa”, istakao je Ciganović.

On je rekao da je na skupu zaključeno da se sanira postojeće školsko igralište i izgradi novo dječije igralište u Motikama, te da u blizini škole grad otkupi zemljište za izgradnju novog školskog objekta do devetog razreda.

Ciganović je dodao da građani traže da se poboljša napajanje električnom energijom domaćinstava u ulici Rijeke Ugar, rasvjete, kao i da Motike dobiju šalter pošte i apoteku, te da se omogući redovno čišćenje odvodnih kanala i košenje živica.

On je rekao da su Zbor građana prisistvovali direktor banjalučkog “Vodovoda” Predrag Duduković i predstavnik Doma zdravlja Banjaluka, ali ne i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i načelnici odjeljena za saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, iako su im na vrijeme dostavljeni pozivi.

Ostavite komentar: