Mještani Krmina uskoro dobijaju društveni dom

Novoizgrađeni društveni dom u Krminama biće u potpunosti završen i opremljen tokom ove godine, kad će biti i predan na upotrebu mještanima.

Objekat novog doma, kao prva faza, sagrađen je prošle godine, za šta je Grad izdvojio 75.000 KM.

Drugom fazom, za koju je u toku tender za izvođača posla procijenjene vrijednosti oko 150.000 KM, predviđen je završetak radova kako bi objekat bio stavljen na raspolaganje mještanima tog kraja. Kako su precizirali iz Odjeljenja za komunalne poslove, riječ je građevinsko-zanatskim radovima, hidroinstalaterskim, termo-tehničkim, elktroinstalacionim radovima u objektu, a vanjskim uređenjem predviđeni su radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice sa parkingom i pješačkim površinama.

Prostor društvenog doma sačinjen je od ulaznog hola iz kojeg se pristupa prostoru višenamjenske sale, toletima i kotlovnici, kao i stepeništu za sprat. Na spratu su projektovane dvije kancelarije.

Dio objekta predviđen je kao poslovni prostor (prodavnica ili sadržaj slične namjene) sa zasebnim ulazom.

Istovremeno sa tenderom za Krmine, raspisana je javna nabavka za izradu projekata sanacije i rekonstrukcije društvenih domova u Mišinom Hanu, Rekavicama, Piskavici i Zalužanima.

U okviru obnove društvenih domova i oživljavanja društvenih sadržaja u ruralnim sredinama, prošle godine je i u Ljubačevu izgrađen potpuno novi objekat, dok su obnovljeni odnosno završeni objekti domova u Verićima, Dragočaju i Debeljacima.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 Ostavite komentar: