Mještani Donjih Kola protestuju ispred “Vodovoda”: Tražimo cisterne vode, gradonačelnik je obećao

Manja grupa mještana iz Donjih Kola kod Banjaluke okupila se danas se ispred “Vodovoda” Banjaluka protestujući što nemaju vode.
Predsjednik Savjeta MZ Donja Kola Srđan Ćutković za BL portal kaže da je sramota da neko u 21. vijeku nema vode i da su dobili obećanje za makar privremeno rješenje.
“Tražimo cisterne koje ste obećali. Gradonačelnik je obećao cisterne, neka ispuni to. Tražimo 25 cisterni”, poručio je Ćutković.

Ispred “Vodovoda” je direktor ovog preduzeća, koji se obratio okupljenima i rekao da oni vodu nemaju 20 godina, ali da se radi na rješavanju problema.
“Dovozimo cisterne svaki dan, ali neracionalno se troše, na plantaže”, rekao je Predrag Duduković, direktor “Vodovoda” Banjaluka, te dodao da zbog toga pojedini mještani ispaštaju.

Direktor “Vodovoda” poručio je da će ispuniti zahtjev od 25 cisterni nedjeljno, ali da to nije dovoljno da im se riješi problem. Na protestu kod Vodovoda su bili i predstavnici Gradske uprave, koji su razgovarali sa ogorčenim mještanima.
Mještani su nakon toga krenuli ka zgradi Gradske uprave. Tamo su zatražili da im se obrati gradonačelnik Draško Stanivuković.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: