Misteriozna smrt banjalučke bebe: Krivične prijave za odgovornost u slučaju „Sara“ VIDEO

02.04.2024. | 21:51

Advokat Dragan Tolimir rekao da pokreće novi postupak u slučaju koji je uznemirio javnost nakon što je Centar za istraživačko novinarstvo objavio dokumentarni film “Gdje je Sara?”, koji se bavi misterioznom smrću banjalučke bebe.

“Sad u ovom trenutku Tužilaštvo mora da vodi novi postupak, za dvoje djece ne znamo gdje su završila. Podnijeću prijavu protiv NN lica, UKC, Gradskog groblja i lica koja su učestvovala u svemu tome”, rekao je Tolimir za UNA televiziju.

Podsjećamo, Aleksandra Blagojević i Miloš Kuprešanin bezuspješno traže grob svog djeteta, kćerke Sare, za koju su im tri dana nakon rođenja rekli da je preminula.

Nakon dvije ekshumacije grobova gdje su im rekli da je njihovo dijete sahranjeno, DNK analiza je utvrdila da tu nije sahranjena Sara.

Tragom priče o Sari, novinari su inicirajući novu analizu utvrdili da ni dijete Nataše Stijak iz Brčkog nije sahranjeno pored Sare, iako su im ranije rekli da jeste.

Epilog filma je da se ne zna da li su žive, ni gdje se nalaze dvije bebe rođene u UKC Republike Srpske 2018. godine, kao i da se ne zna čija su tijela ekshumirana.