Miris Majevice u Banjaluci: Sutra izložba domaćih proizvoda iz Lopara

Izložba domaćih proizvoda i prerađevina poljoprivrednih proizvođača iz opštine Lopare održaće se u utorak, 28. septembra 2021. godine u terminu od 11.00 do 17.00 časova na platou ispred “Krajiške kuće” u Banjaluci.
Manifestaciju “Dani Lopara u Banjoj Luci” organizuje Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka u saradnji sa Opštinom Lopare, s ciljem promocije domaćih autentičnih poljoprivrednih proizvoda i podsticanja razvoja domaće proizvodnje.
Sajam će biti izložbeno-prodajnog karaktera, a posjetioci će imati priliku da degustiraju i, po sajamskim cijenama, kupe domaće proizvode koje su u proteklom periodu proizveli vrijedni proizvođači iz poljoprivredne zadruge “Zarac” iz opštine Lopare.
Na 13 štandova, na platou ispred “Krajiške kuće”, naći će se čuveni majevički sir zarac. Sirevi se na Majevici proizvode tradicionalno i recept se prenosi sa koljena na koljeno.
Uz mliječne prerađevine, prerađivači iz Lopara će predstaviti i promovisati i druge autohtone proizvode karakteristične za majevički kraj.

 

Ostavite komentar: