Milanović kritikuje odbornike skupštinske većine: Neshvatljivo da ne žele veliku zelenu oazu

Šef Kluba poslanika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, Dragan Milanović, rekao je da je skupštinska Komisija za prostorno uređenje Grada Banjaluka danas oborila izmjenu regulacionog plana kojim je planiran najveći gradski park u Banjaluci i time onemogućila da se taj regulacioni plan nađe u utorak, 21. septembra na skupštinskom zasjedanju.

Milanović ističe da je jedno od ključnih opredjeljenja gradske administracije povećanje zelenih površina i vraćanje epiteta Banjaluci koje je nosila u prošlosti, a to je grad zelenila.

“Nažalost u prethodnom periodu prioritet nad zelenilom je imao beton. Neshvatljivo je da odbornici skupštinske većine ne žele da omoguće svojim sugrađanima da imaju jednu veliku zelenu oazu kakav treba da bude budući park čija lokacija je predviđena između TC Delta i Univerziterskog kampusa”, kaže Milanović, saopšteno je iz PDP-a.

On dodaje da je očigledno da skupštinska većina, nezadovoljna prošlogodišnjih ishodom lokalnih izbora u Banjaluci, pokušava da demonstrira silu na svakom mjestu i po svakom pitanju, ne mareći za interese građana.

“Planirani park svojim sadržajem i veličinom treba da bude simbol i nova razglednica Banjaluke koji će služiti za odmor, druženje i rekreaciju Banjalučana i onih koji dolaze u naš grad. Ovo nije prvi put da se odbijaju dobri prijedlozi nove Gradske uprave koji nailaze na ogromnu podršku građana ali ne i nekih odbornika koji čine skupštinsku većinu”, zaključuje Milanović.

Ostavite komentar: