“Danas ispisujemo stranice istorije”: Gradonačelnica Sarajeva nakon susreta sa Stanivukovićem

Zahvalna sam gradonačelniku Stanivukoviću i timu koji nas je dočekao i učinio da se osjećamo kao kod kuće. 27 godina je dug period bez susreta ova dva lijepa grada.

Kazala je ovo gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, nakon susreta sa gradonačelnikom Banjaluke, Draškom Stanivukovićem.
“Mi danas ispisujemo stranice istorije. Uprkos svemu, tražićemo ono što nas spaja. Ono što će u svijet slati sliku Bosanaca u Hercegovaca kao dijela Evrope. Zašto pored prekrasnih sličnosti koje nas spajaju tražimo različitosti. Želimo građanima dati nešto lijepo a ima li išta ljepše od saradnje. Gradonačelnici Sarajeva i Banjaluke treba češće da se sastaju i prave planove. Mi treba da budimo najljepše emocije kod drugih i da tražimo ono što nas spaja”, ističe Karićeva. Dodaje da je Sarajevo je grad hiljadu mostova.
“Ne mislim samo na mostove, mislim i na pruženu ruku. Mi danas gradonačelniku dajemo pruženu ruku i pozivamo ga u Sarajevo. Daću sve što je u mojoj moći da tih hiljadu mostova bude usmjereno na podršku i saradnju. Na ovaj način podržavamo mladost i budućnost i tako prevazilazimo sve što bi moglo biti kamen spoticanja. Mi treba da budemo dašak promjene. Želim da građanima Banjaluke damo simboličan poklon. Grad Sarajevo poklanja Banjaluci dječji park sa uređenim igralištem. Neka sva djeca budu srećnija i perspektivnija. Zaista sam srećna jer mi danas pišemo ljepše i bolje stranice”, ističe gradonačelnica Sarajeva.

 

Stanivuković je priznao da je zaista pod lijepom ljudskom emocijom.
“Na sastanak između dva grada udaljenosti tri sata čekalo se 27 godina. Ne želim da prošlost i različita razmišljanja kvare ovu budućnost i ove mostove. Ljudi u Banjaluci i Sarajevu su birali nove ljude i generacije koje će donijeti promjene. Ovo su nova vremena. Gradonačelnicu sam informisao o naporima sa kojima se susrećemo kao i oni. Doći ću u Sarajevo i veselim se tome. Gradonačelnica me je informisala da je zadržala ljude iz prethodnih mandata, naglasio je Stanivuković.
Napominje da je poklon Sarajeva most koji spaja ova dva grada.

“Gradonačelnica zna sve o Banu Milosavljeviću gdje smo postavili česmu. Česma se zove humana. Prilagođena je tako da iz jedne piju odrasli, iz druge djeca a iz treće invalidi. Svi mogu da je koriste. To je naša poruka. Svi smo isti. Ponosan sam jer smo Banjaluku napravili gradom bez podjela. Humanu česmu će otvoriti gradonačelnica. Moja posjeta Sarajevu biće kada i Sarajevo napravi istu. Mi smo trajno napravili nešto što će podsjećati da se ovo desilo. Ovo je bio jedan od najprijatnijih sastanaka. Ugovorii smo saradnju iz oblasti turizma, sporta, kulture i mnogih drugih. Idemo u dobrom pravcu”, rekao je gradonačelnik Banjaluke.
Ova posjeta, napominje, poslaće snažnu poruku u region ali i cijeli svijet.

Nikolina Damjanić, BL portal

Ostavite komentar: