Medicinska sestra i majka dvoje djece moli nadležne da srednje škole u Banjaluci “još ne otvaraju”

Nakon informacije da će od ponedjeljka, 12. aprila biti dozvoljeno odvijanje nastave u svim školama Srpske, na mejl BL portala stigao je “apel jedne majke”.

Naime, M. S. (puno ime i prezime poznato našoj redakciji) majka dvoje djece, ali i medicinska sestra poslala nam je pismo, koje je, kako tvrdi poslala svim nadležnim institucijama.

Pismo prenosimo u cjelosti:

“Poštovani,

nakon navoda da ćete od ponedeljka dozvoliti odvijanje nastave u svim školama u Republici Srpskoj, ja kao roditelj ali i medicinski radnik, imam potrebu da Vas zamolim da, kada je u pitanju Banjaluka i srednje škole u istom gradu, to jos uvijek ne radite, barem ne do proljetnog raspusta.

Svjedoci ste, kao i svi mi, da je broj hospitalizovanih na Paprikovcu danas veći nego na dan kada ste, potpuno opravdano, zatvorili škole. Više razloga za moju molbu postoji:

1. Proljetni raspust je uskoro, spojite online do poslije raspusta, kako roditelji za samo 10 dana ne bi morali da kupuju po 2-3 mjesečne karte

2. Djeca, a posebno srednjoškolci, VELIKI su prenosioci ali i zaraženi

3. Mnogo profesora je u izolaciji

4. Od šest časova, srednjoškolci imaju u prosjeku dva ili tri, u trajanju od 20 minuta a ostatak vremena provode u kafanama. Suvišno je govoriti šta to dalje znači u epidemiološkom smislu.

5. Naredba da u autobusima bude onoliko putnika koliko ima sjedišta, NEĆE BITI MOGUĆA ZA ISPOŠTOVATI, u vrijeme kada starija djeca i srednjoškolci idu u školu, posebno u prigradskim linijama, primjer je relacija Banjaluka-Kneževo, radnim danima, zatim linije prema Potkozarju, Dragočaju ali i mnoge druge. To lako možete da provjerite.

Da napomenem da je ovog puta online nastava mnogo kvalitetnija od časa od 20 minuta, jer traje 45 minuta i profesori se uživo uključuju i predaju učenicima. Još mnogo razloga je koje bih mogla da navedem, ali se nadam da će i ovo biti dovoljno, kako bi moju molbu uzeli u obzir. Da napomenem da je ogroman broj roditelja, posebno iz Banjaluke koji misle isto kao ja, ali želimo da se sve ovo riješi što razumnije, da svi zajedno izađemo iz ove situacije, i na pamet nam ne pada da dižemo bune, kao “fb-roditelji” iz malih mjesta koji su prijetili kojekakavim bojkotima.

U iščekivanju sam pozitivnog odgovora, ali i odluke. Srdačan pozdrav i svako dobro!”, piše u pismu ove majke.

Ostavite komentar: