Manifestacija u “srcu Banjaluke”: „Lako je pojas vezati“ i „Zvoni da te vide! Neka blista biciklista“

S ciljem da se poveća upotreba bezbjednosnih pojaseva u vožnji, te da se vozačima skrene pažnja na bicikliste i njihovu ranjivost u saobraćaju, a biciklistima ukaže na opasnosti kojima su izloženi, u našem gradu realizovane su preventivne kampanje „Lako je pojas vezati“ i „Zvoni da te vide! Neka blista biciklista“.

Manifestaciji na Trgu Krajine, u ime Grada Banjaluke, prisustvovala je i savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo, koja je zahvalila nadležnim ministarstvima i Auto-moto savezu Republike Srpske na ovoj veoma značajnoj kampanji.
Ona je istakla da će Grad Banjaluka uvijek podržavati ove i slične aktivnosti, kako bi se podizala svijest kod najmlađih sugrađana o bezbjednosti u saobraćaju, značaju vezivanja pojasa u vožnji i opasnostima kojima su izloženi biciklisti.
U sklopu programa koji zajednički realizuju Ministarstvo saobraćaja i veza RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS sa Auto-moto savezom Republike Srpske, Auto-moto društvima i lokalnim zajednicama, danas je na Trgu Krajine sproveden niz edukativno-takmičarskih aktivnosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

S tim u vezi organizovana je obuka djece predškolskog i ranoškolskog uzrasta na poligonu za saobraćajno-vaspitnu obuku djece u saobraćaju, zatim je za učenike srednjih škola i ostale zainteresovane građane demonstrirana simulacija uticaja bezbjednosnog pojasa na tijelo vozača i putnika pri direktnom sudaru i prilikom prevrtanja vozila.
Nakon toga je uslijedio takmičarski dio za učenike Srednje saobraćajne škole, koji su pokazali svoje vještine na poligonu za ispit spremnosti, a najboljim učenicima uručene su i nagrade.

Ostavite komentar: