Majka i bebe dobro: Objavljena prva slika četvorki iz Banjaluke FOTO

15.01.2024. | 13:16

Matej, Luka, Marko i Jovan, četvorke koje su u nedjelju stigle na svijet i obogatile porodicu Petrović iz Banjaluke, osvojile su srca širom regiona, a sada je objavljena i njihova prva fotografija.

Naime, nakon što su “Nezavisne novine” prve objavile priču o rađanju četiri dječaka, vijest je preplavila region, a prvi plač beba odjekivao je upravo porodilištem u Ljubljani.

“Dječaci Matej (1,450 g), Luka (1,030 g), Marko (1,420 g) i Jovan (1,280 g) rođeni su s carskim rezom u 31. godini”, istakli su iz Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana.

Kako su naveli, posljednje slične četvorke rođene su u Ljubljani 2015. godine, a šanse da se rode četvorke su vrlo male, oko jedan od pola miliona ili čak i manje.

Takođe, u ovom slučaju riječ je o spontanoj trudnoći koja je još rjeđa.

Da su i majka i bebe dobro, a najstariji brat Konstantin srećan što je dobio četiri brata, potvrdila je za Milanina majka Ranka Gaković koja je u jednom trenutku postala baka četiri puta.

“Milana i bebe su dobro, hvala Bogu. Ja sam srećna, ma presrećna, malo je reći. Upravo brinem o njihovom starijem sinu, dječaku koji ima pet godina. On je presrećan što je dobio četiri brata”, istakla je baka Ranka za “Nezavisne novine”.