Loše vremenske prilike uticale i na prodaju sezonskih karata

17.05.2019. | 19:01

Kiša i hladno vrijeme uticalo je da prodaja sezonskih karata na gradskom otvorenom bazenu bude manja za 30 odsto nego u istom periodu lani, što predstvalja dodatni finansijski udarac na preduzeće Akvana, koje grca u milionskim gubicima.

Direktor ovog javnog preduzeća Vedran Mitrović, koje upravlja tim bazenima, kaže da dosadašnja prodaja karta ne nagovještava dobru predstojeću sezonu.

– Prodaja karata je bila jako loša ali, s obzirom na loše vremenske prilike, nije ni iznenađujuće. U aprilu smo prodali oko 200 sezonskih karata, a od početka maja možda desetak i kada te brojke uporedimo sa prošlom godinom to je oko 30 odsto manje. Nadamo se boljem vremenu, da će se kiša ispadati do kraja maja i da će juni i juli biti sunčan. To nam jedino može pomoći – objasnio je Mitrović.

Naglasio je da zbog kiše nisu uspjeli da završe ni sve pripreme na sistemu.

– Uspjeli smo završiti građevinske radove i popravke, zamijenili smo popucalu keramiku na bazenima i napravili remont postrojenja tehničkog bloka. Zbog lošeg vremena nije još počelo ni punjenje bazena, a obično u ovo doba godine već su bili puni vode. Jednostavno ne možemo, vrijeme nam ne dozvoljava. Nadam da ćemo danas, eventualno sutra početi sa punjenjem bazena, koje može trajati i do tri dana – naveo je on.

Bez obzira na sve, Mitrović je naglasio kako planiraju da bazen za kupače otvore 1. juna.

– Da li će to vrijeme dozvoliti i da li ćemo imati posjetioce, to je druga priča – rekao je Mitrović i dodao da će cijena karata ostati ista kao i prošle godine.

Cijena dnevne ulaznice radnim danima zavisi od vremena dolaska; od 10 časova ona je 5 KM, od 12 časova 4 KM, a od 16 časova 3 marke. Za iznajmljivanje obične ležaljke treba dodatno platiti 2 KM, a fiksna sa suncobranom košta 3 KM.

Iznajmljivanje malog suncobrana košta 1 KM dnevno.

Akvana je od osnivanja svaku godinu poslovala negativno, pa tako i lani, a ukupni gubici ovog preduzeća su veći od 9 miliona KM.

 

Izvor:(SrpskaInfo)