“Ljekar sa gospodskim manirima”: Komemoracija i sahrana doktora Despota u petak

Komemorativna sjednica povodom smrti prof. dr Branka Despota održaće se u petak, 20. novembra 2020. godine u 11 časova u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a sahrana će se održati isti dan u 13 časova na groblju „Sveti Pantelija“ u Boriku, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Naveli su da će komemoraciji zbog epidemiološke situacije prisustvovati samo porodica i kolege preminulog.

“Prof. dr Branko Despot bio je izuzetan ljekar iz oblasti plastično-rekontruktivne hirurgije, a  njegov doprinos razvoju moderne plastično-rekonstruktivne hirurgije je nemjerljiv, što potvrđuju i generacije mladih kolega koje su uz njega stasavale tokom višedecenijskog rada.  Zaposlenim u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ostaće u sjećanju kao ljekar sa gospodskim manirima koji je unaprijedio rad Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju i uticao svojim zalaganjem na njen razvoj kakva je ona danas”, saopšteno je iz UKC-a RS.

Poslovodstvo UKC RS na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem ovim putem je izrazilo iskreno saučešće porodici i  kolegama preminulog doktora Despota.

Doktor Branko Despot umro je noćas u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.Ostavite komentar: