Lakše poslovanje: Banjaluka dobila prve GIS mape za toplovode i vrelovode FOTO

Njemačko društo za međunarodnu saradnju (GIZ), zajedno sa firmom Gauss je poklonilo Gradu Banjaluci izrađene GIS mape za postojeće toplovode i vrelovode, potvrđeno je iz Gradske uprave. 

Riječ je o prvoj GIS mapi, koja je urađena iz oblasti termotehnike, a koja će biti od velike važnost Gradu, prvenstveno Odjeljenju za prostorno uređenje radi lakšeg obavljanje poslova.

Osim GIS mape analizirani su i dodatni potencijali snabdijevanja, između ostalog i višak od industrijske energije, kao i dobijanje energije iz drvne sječke. Firma Gauss (centar za GIS) je izradila GIS mape u saradnji sa ekspertima sa mašinskog fakulteta iz Zagreba.
Niame, Njemačko društo za međunarodnu saradnju, kroz implementaciju projekta „Poticanje energetske efikasnosti“ obezbjedilo je tehničku pomoć u sprovođenju sveobuhvatne Studije potencijala za primjenu visokoefikasne kogeneracije i efikasnog daljinskog grijanja u BiH. Riječ je o studiji koju je radila firma „CETEOR“ iz Sarajeva, a u saradnji sa ekspertima iz Sarajeva i Banjaluke.

Ostavite komentar: