Labudovi “kradu” svu pažnju: Izletište na Manjači dobilo nove stanovnike

Jezero Šljivno u turističko-rekreativnom centru „Manjača“ od juče ima nove „stanovnike“ – pet prelijepih labudova.

Iz Centra za razvoj i unapređenje sela, koje upravlja ovim prostorom, poručuju da su na ovaj način željeli da obogate sadržaje u ovom izletištu.

“U želji da podignemo nivo usluga i jezero na Manjači učinimo što atraktivnijim, doveli smo nove stanovnike jezera, pet labudova koji će svakako ukrasiti jezero. Svi koji dođu imaće priliku da naprave dosta lijepih fotografija. Siguran sam da će najmlađi posebno uživati, jer će imati priliku da vide ove preljepe ptice, koje će živjeti na ovom prostoru. Već prve reakcije koje smo juče imali prilike vidjeti pokazuju da će djeca posebno uživati u ovom novom društvu”, kazao je direktor Centra Draško Ilić.

Novoizgrađeni turističko-rekreativni centar u krugu vještačkog jezera Šljivno je u junu otvorio vrata za posjetioce i ubrzo je postao popularno mjesto brojnih stanovnika banjalučke regije. Oko jezera zasađeno je ukrasno drveće i uređene zelene površine. Izgrađene su tri velika prostora sa nadrstrešnicama sa roštiljskim mjestima, a posjetiocima je na raspolaganju i parking za automobile i autobuse.

Obale i plaže jezera su nasute šljunkom, a jezero je i poribljeno amurom i tolstolobikom, čija je funkcija čišćenje unutrašnjosti jezera od trave i korova. Oko jezera su uređene zelene površine i zasađeno ukrasno drveće i rastinje.

Nova oaza za odmor i rekreaciju se nalazi na samo tridesetak minuta vožnje od centra grada, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: