Kurteš reagovao: Tužiću Stanivukovića zbog neistina i insinuacija

Siniša Kurteš reagovao je na optužbe gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića upućene na njegov račun u nedjelju, 12. septembra tokom predstavljanja novog izvještaja gradonačelnikovog “Tima za reviziju”.

Stanivuković je tada govorio o firmama koje je Kurteš osnovao sa bivšim zamjenikom gradonačelnika Srđanom Amidžićem optužujući obojicu za kriminalne radnje zbog čega je najavio podnošenje krivičnih prijava.

Kurteš u demantiju ističe da su u pitanju neistinite tvrdnje i insinuacije, posebno da nije tačno da su firme u kojima je suvlasnik imale privilegovan položaj u Gradskoj upravi, kao ni u bilo kojem lokalnom preduzeću u kojem Grad Banja Luka ima vlasnički udio.

“Nije tačno da sam primio 75 000 KM ili 100 000 KM kako je to gradonačelnik dramatično iznio, a kako bi privukao pažnju šire javnosti. Naime, bio sam savjetnik prethodnog gradonačelnika te za te poslove primao mjesečnu novčanu nadoknadu od 1. 500 KM u period od 5.12.2016. – 05.12.2020.godine. Svoj posao sam obavljao savjesno i odgovorno te javnosti radi, želim da naglasim da sam kao savjetnik Gradu Banjaluka obezbijedio 8.000.000 KM granta od Evropske unije, tehničke pomoći u vrijednosti od 1.000.000 KM i mnogo drugog za šta postoje relevantni materijalni dokazi u Gradskoj upravi”, navodi Kurteš.

Odbacuje i gradonačelnikove tvrdnje da su firme u kojima je suvlasnik imale bilo kakve poslovne odnose i transakcije sa Eko toplanom d.o.o Banja Luka.

“Bio sam član Upravnog odbora Eko toplane u periodu od decembra 2019. do marta 2021. te za te poslove nisam primao novčanu naknadu”, ističe Kurteš.

U demantiju naglašava da firme u kojima je vlasnik zapošljavaju oko 150 ljudi, da posluju isključivo na otvorenom tržištu i uredno plaćaju sve svoje poreske i komercijalne obaveze razvijajući se u skladu sa poslovnom politikom, kao i imaju svoj profesionalni menadžment koji upravljaju sa istim.

“S obzirom da je gradonačenik Banjaluke iznio neosnovane optužbe o meni lično bez bilo kakvih dokaza (već samo navođenja firmi u kojima sam vlasnik što je uvijek bilo dostupno javnosti), prljanjem moje akademske karijere, stavljanje mene na javni stub srama primoran sam da zatražim adekvatnu pravnu zaštitu pred organima  Republike Srpske”, najavljuje Kurteš.

Na kraju svoje reakcije naglašava da ga gradonačelnikove izjave i, kako navodi, njegova loše izrežirana kampanja neće pokolebati da i dalje bude na raspolaganju institucijama Republike Srpske kako bi razvijali naše društvo, baš onako kako su to radili za vrijeme gradonačelnika Igora Radojičića.

Cjelokupan demanti Siniše Kurteša koji je stigao na adresu BL portala pročitajte na linku prof.dr Kurteš Siniša demanti 17092021

 

 

Ostavite komentar: