Kultura nenasilja među mladima: Projekat prvi put obuhvatio i srednje škole u Banjaluci

„Perpetum mobile-Institut za razvoj mladih i zajednice“ uspješno je sproveo projekat „Još više razloga…“, koji je nastavak ranije realizovanog projekta „20.000 razloga za promociju zdravih životnih vještina mladih“.

Kako su saopštili, važnost ovih projekata ogleda se u činjenici da je po prvi put u Banjaluci projekat ovog tipa obuhvatio sve srednje škole na području grada.

Glavni cilj projekta, kako su naveli, je doprinijeti razvoju kulture nenasilja među mladima promovišući zdrave stilove života i nenasilno ponašanje.

“Iako je realizacija projekta bila u periodu rasta broja zaraženih virousom korona, te se susreo sa izazovima redukcije nastavnog procesa kako u formi tako i u programskom dijelu, obustavljanju nastave u određenom vremenskom periodu ne samo u Banaluci veći i na teritoriji Republike Srpske, projektno osoblje je prilagodilo aktivnosti novonastaloj situaciji, te je razvilo, vlastitim kapacitetom i sredstvima, onlajn alatke i platforme (Program Y E -Course) i omogućio učesnicima učešće i edukaciju na projektu”, naveli su iz Udruženja.

U projektu je učestvovalo 12 javnih i privatnih srednjih škola, te 12 članova stručnog i nastavnog osoblja.

Iz Gradske uprave navode da je Grad Banjaluka pored aktivnog učešća uputio podršku ovom tematski značajnom projektu, te da će i u budućnosti uvijek biti podrška kvalitetnim idejama.

Ostavite komentar: