Kružni tok kod “Lesnine” u funkciji od 15. jula

BANJALUKA – Novi kružni tok kod “Lesnine” trebalo bi da bude otvoren 15. jula, a trenutno se izvode završni radovi, nakon čega će biti postavljen asfalt i uređena raskrsnica.

Potvrdio je ovo za “Glas Srpske” načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić i dodao da nije bilo kašnjenja u ovom poslu.

– Radovi od početka teku planiranom dinamikom i sredinom jula dobićemo još jedan kružni tok, što će sigurno poboljšati saobraćaj u ovom dijelu grada – kazao je Sandić.

Riječ je o veoma značajnoj raskrsnici kojom će biti bolje povezani istočni i zapadni tranzit, ali i omogućen brži protok saobraćaja iz grada prema Lazarevu i dalje prema autoputu Banjaluka – Gradiška.

– Ranije su se na ovoj raskrsnici pravile velike gužve, jer svakodnevno prolazi veliki broj automobila. Kružni tok će znatno smanjiti gužve i ubrzati protok automobila – rekao je Sandić.

Dodao je da je planirano da rekonstrukcija ulice Ivana Gorana Kovačića, koja povezuje ovaj i kružni tok kod “Centruma” bude završena do septembra.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 

 

Ostavite komentar: