Kružna ruta: 19. Banjalučka biciklijada na programu iduće sedmice FOTO

Centar za životnu sredinu u saradnji sa inicijativom građana “Banjalučka kritična masa”, te uz podršku OSCE, organizuje i ove godine banjalučku biciklijadu 22. septembra sa početkom u 18 časova.

Ova 19. po redu vožnja održaće se pod motom “Dva točka su dovoljna” ali ove godine, usljed okolnosti nastalih pandemijom korona virusa, vožnja će se održati u drugačijem obliku.

“Nema mjesta okupljanja, već se svi učesnici priključuju vožnji (koja ima definisanu rutu) na mjestima koja su im u najbilža lokaciji na kojoj žive, rade ili se nalaze u datom trenutku. Nema policijske pratnje niti redara, odnosno svi se brinu o sopstvenoj bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika vožnje ali i svih učesnika u saobraćaju”, saopštili su organizatori.

Budući da se već nekoliko građana obratilo CZZS i BKM sa istim problemom (poteškoće pri otvaranju mape vožnje),…

Gepostet von Banjalučka Kritična Masa am Freitag, 18. September 2020

Naveli su da je ruta kružna, u smjeru kazaljke na satu, odnosno svi učesnici njome kruže onoliko puta koliko žele u tih sat vremena trajanja biciklijade a dužina rute je oko pet kilometra.

19. Banjalučka biciklijada “Dva su točka dovoljna” obilježava završetak Evropske sedmice mobilnosti koja traje od 16 do 22. septembra i Svjetski dan bez automobila 22. septembar, te promoviše održivu urbanu mobilnost i alternativne načine prevoza, prenosi Srpskainfo.

Ostavite komentar: