Kresojević odgovorio Amidžiću: “Za dug koji ste ostavili mogli smo kupiti udžbenike za čitavu Srpsku”

Za devet miliona KM, koliko je duga ostavila bivša administarcija, kupili bismo udžbenike za cijelu Republiku Srpsku, poručio je gradski menadžer, Bojan Kresojević odgovarajući na jučerašnje kritike odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđana Amidžića.

Amidžić je rekao da bi bilo politički korektno da se kaže da je iz prošle godine ostvaren suficit i da će se taj suficit direktno koristiti za plaćanje udžbenika.

“Mislim da je politički korektno pozvati prethodnu administraciju da sa sobom ponesu i suficit od 3,1 milion, kao i devet miliona duga što su povećali u 2020. godini”, napisao je Kresojević u reakciji na društvenim mrežama.

Istakao je da su udžbenici obezbijeđeni zahvaljujući uštedama nove gradske administracije i da bi bili obezbijeđeni i bez suficita.

Kresojević je za ATV rekao da im je prvobitni plan bio da sve plate odmah, te da nisu ništa prećutali.

“U Nacrtu budžeta na početku godine s obzirom na niske prihode koji su bili projektovani obezbijeđen je dio sredstava za udžbenike, a naravno da smo mi planirali da u Rebalansu budžeta ukoliko takva mogućnost bude postojala obezbijedimo ostatak sredstava. A naravno, u slučaju da ne bude u rebalansu sredstava planirali smo da to bude u narednoj godini. Tako da, naš prvobitni plan je bio da sve isplatimo ove godine”, izjavio je gradski menadžer Bojan Kresojević.

 

 

Ostavite komentar: