Kresojević o pisanju medija: Za čišćenje snijega utrošen najmanji iznos budžetskih sredstava

Kada se uporedi iznos rashoda po jednom snježnom danu, dolazi se do zaključka da je u ovoj godini utrošen ubjedljivo najmanji iznos budžetskih sredstava, tačnije 26.000 KM po snježnom danu, dok je primjera radi 2016. godine on po danu iznosio 87.000 KM – rekao je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, komentarišući pisanje pojedinih medija da je na početku godine potrošeno mnogo novca za potrebe zimske službe, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Iznos ne obuhvata samo usluge čišćenja snijega, već i usluge zaštite saobraćajnica od poledice. Ukoliko uporedimo te iznose sa prethodnim periodom, vidljivo je da je, recimo, u 2016. godini taj iznos bio nevjerovatnih 87.000 KM po danu”, rekao je Kresojević.
Naglašava da je ovaj iznos nizak i značajno je ispod prosjeka izdvajanja za potrebe zimske službe.

“Imajući u vidu da je u periodu 2007-2020. za ove namjene izdvajano u prosjeku 1,63 miliona KM. Izdvajanja za zimsku službu manja su samo u 2014. i 2020. godini, a u tim godinama zima je bila značajno blaža u odnosu na 2021. godinu, pa je tako u 2014. godini zabilježeno 17 snježnih dana, dok je u 2020. godini taj broj iznosio svega 12, što je neuporedivo manje u odnosu na 27 dana, koliko ih je bilo 2021. godine”, rekao je Kresojević.
On je naveo da je amandmanima skupštinske većine skinut značajan dio sredstava za zimsku službu, te da je i ovaj iznos rekordno nizak u odnosu na ranije godine.
Portal Vijesti juče je, između ostalog, objavio informaciju da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković 375.882 KM, dodijeljenih isključivo za čišćenje snijega, potrošio u aprilu kada je imao tri snježna dana sa prosječnom visinom snježnog pokrivača od 1,5 centimetar i maju i junu kada snijeg nije ni padao.

 

Ostavite komentar: