“Kreativni avgust” pripremio razne sadržaje školarcima koji tokom raspusta ostaju u Banjaluci

Djeca i mladi koji raspust provode u Banjaluci mogu svoje slobodne vrijeme provesti na obali Vrbasa uz ples, igru, muziku ili da nauče svirati gitaru uz radionice koje se već 15 godinu za redom organizuju u sklopu manifestacije “Kreativni avgust”.

Sadržaji u kojima će svako moći naći nešto za sebe će se održavati od 5. do 25. avgusta u organizaciji omladinskog centra “Zdravo da ste”.

– Cilj je da djeci i mladima, koji ljeto provode u gradu ponudimo svakodnevne aktivnosti na otvorenom i da ljeto provedu na kreativan i zanimljiv način stičući nove vještine i razvijajući lične talente – rekli su organizatori i poručili da su sve aktivnosti besplatne te da će se odvijati svaki dan, osim nedjelje, od 18 do 20 časova.

Od 5.do 10. avgusta udruženja građana, klubovi, neformalne, formalne grupe i pojedinci će predstavljati svoj rad u okviru programa “Kreativni avgust”.

– Uputili smo poziv svim zainteresovanima da se prijave i budu dio te manifestacije i na interaktivan način predstave svoj rad djeci i mladima, jedan ili više dana u tom periodu – rekli su u “Zdravo da ste!.
Dodali su da će se od 12. do 24. avgusta održavati radionice i to afričkih udaraljki, škola gitare, plesa, slikarstva te stripa i grafita.

– Održavaće se multimedijalne radonice odnosno fotografije i videa te teatar grupa i druge kreativne radionice – rekli su u “Zdravo da ste”. Napomenuli su da će se osim ovih aktivnosti svakog petka održavati večeri poezije, a subotom filmske projekcije.

– S obzorom da ove godine obilježavamo jubilej 15. godina održavanja ove manifestacije planirana je i proslava. Na završnom događaju će biti predstavljena izložba umjetničkih i kreativnih radova koji će nastati na ovim radionicama, predstavljene muzičke i plesne grupe te numere koji nastanu tokom “Kretivnog avgusta”. Pored toga imaćemo i završni koncert na kojem će nastupiti grupa “Nervni slom” iz Sarajeva – rekli su u “Zdravo da ste”.

Dolaze djeca i iz drugih gradova

Iz “Zdravo da ste” poručuju da je godišnje, u prosjeku, u radionicama koje su se održavale tokom “Kretivnog avgusta” učestvalo između 200 i 250 djece i mladih.

– Ono što je interesantno je da u radionicama ne učestvuju samo djeca iz Banjaluke već i djeca koja su ovde tokom ljetnjeg raspusta iz drugih gradova čak i oni koji su možda na dan dva došli u poseti rodbini – rekli su u “Zdravo da ste”.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

Ostavite komentar: