Kraj mukama sa rupama: Počela modernizacija 1,3 kilometra puta kroz Vrbanju

Modernizacija 1,3 kilometra magistralnog puta Banjaluka – Čelinac, kroz naselje Vrbanja, počela je danas.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je obišao gradilište u Vrbanji, kazao je da se u gradu mnogo radi na mreži saobraćajnica, izradnji kružnih tokova, te mostova.

“Dosta toga radimo u saradnji sa Putevima Republike Srpske, što je i ovdje slučaj, jer je na području Banjeluke dosta magistralnih i regionalnih putnih pravaca, koju su u nadležnosti tog preduzeća. Konkretno, danas i sutra imamo nekoliko velikih poslova sa Putevima. Počinju radovi na dva ulaza u grad, i to jedan od pravca Kotor Varoša i Čelinca i drugi iz pravca kanjona Tijesno. Ovo su jako opterećene saobraćajnice preko kojih idu hiljade vozila dnevno, i kojim se odvija javni prevoz”, kazao je Radojičić.

Nenad Nešić, direktor “Puteva”, precizirao je da se u Vrbanji radi na rehabilitaciji kolovoza, uključujući i radove na sistemu odvodnje i saobraćajne signalizacije, za šta će biti izdvojeno 838.000 KM.

Radove izvodi domaće preduzeće “Niskogradnja”, a rok za njihov završetak je 60 dana.

“U vrijeme krize uzrokovane epidemijom korona virusa, jako je bitno i za Republiku Srpsku i za Banjuluku, da sve radove izvode domaće firme”, naveo je Nešić.

Ostavite komentar: