Kraj gužvama! U planu proširenje raskrsnice blizu banjalučkog mosta Venecija

Raskrsnica ulica Gavre Vučkovića – Jevrejska biće proširena tokom godine, kako bi se ubrzao saobraćaj i smanjile gužve u vrijeme najvećih zagušenja, naročito iz smjera Starčevice, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Kako su pojasnili iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, riječ je o veoma opterećenoj raskrsnici sa ukrštanjem saobraćajnih tokova koji idu iz smjera jednog od najvećih gradskih naselja Starčevice, sa Jevrejskom uliicom koja saobraćajne tokove izvodi iz centralne gradske zone.
“Problem koji je prisutan na navedenoj lokaciji je da saobraćajni tok vozila koja idu sa Starčevice i pređu most Venecija, veoma često se mora zaustaviti i čekati da vozila skrenu lijevu u Jevrejsku ulicu”, naveli su iz Odjeljenja.

Prijedlogom budžeta za 2021. godinu, koji će se naći pred odbornicima krajem ovog mjeseca, predviđeno je proširenje navedene raskrsnice na glavnom pravcu, te formiranje posebne soobraćajne trake za lijeva skretanja.
“Na ovaj način vozila koja skreću lijevo, neće više negativno uticati na one koji idu pravo”, zaključili su iz Odjeljenja.

Ostavite komentar: