Korona borba u Banjaluci: Nastavak vakcinacije i revakcinacije na novoj lokaciji u Petrićevcu

Proces vakcinacije i revakcinacije protiv virusa korona nastavljen je na novoj lokaciji u novoizgrađenom objektu mjesne zajednice Petrićevac, kao i u ambulantama porodične medicine, potvrđeno Srni u Domu zdravlja Banjaluka.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da se proces vakcinacije i revakcinacije vrši u objektu smještenom pored ambulante porodične medicine Petrićevac, u terminu od 9 do 16 časova.

Do srijede, 6. oktobra, kao i u subotu, 9. oktobra, vršiće se revakcinacija građana na novoj lokaciji vakcinalnog punkta, a građani će telefonskim putem biti obaviješteni o terminu revakcinacije.

Iz Doma zdravlja navode da će u četvrtak i petak, 7. i 8. oktobra, u periodu od 9 do 16 časova biti omogućena vakcinacija prvom dozom vakcina “sputnjik ve” i “astra zeneka”.

Pored dosadašnjih punktova za vakcinaciju koji se nalaze u prigradskim i seoskim objektima ambulanti porodične medicine, od danas je otvoreno još pet punktova u gradskim ambulantama porodične medicine i to Poliklinika, Obilićevo, Lauš, Lazarevo i ambulanta porodične medicine u Platonovoj ulici.

Iz Doma zdravlja su apelovali na korisnike usluga navedenih ambulanti da se jave svojim timovima porodične medicine ukoliko žele da budu vakcinisani.

Kako navode iz Doma zdravlja, sutra će biti organizovano vakcinisanje u seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine Vrbanja, Zalužani, Mišin Han i Lazarevo, a u srijedu u ambulantama porodične medicine Srpske Toplice, Karanovac, Krupa na Vrbasu, Bočac i Obilićevo.

U četvrtak, 7. oktobra, vakcinisanje će biti organizovano u ambulantama Kola, Agino Selo i Poliklinika, a u petak u ambulantama Borkovići, Bronzani Majdan i Stričići.

Iz banjalučkom Doma zdravlja zamolili su građane da poštuju epidemiološke mjere kako bi se izbjegle eventualne gužve i bespotrebno zadržavanje na vakcinalnom punktu, s ciljem što bržeg i efikasnijeg sprovođenja procesa vakcinacije.

Ostavite komentar: