Konkurs za učenike i studente: U Banjaluci pri kraju prijave za stipendije

Učenici srednjih škola do kraja ove sedmice mogu da konkurišu za jednu od tri vrste gradskih stipendija, dok će konkurs za studente biti raspisan u drugoj polovini narednog mjeseca.

Tako će u okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti oko 1,6 miliona KM, za  školsku odnosno akademsku 2021/2022. godinu biti dodijeljene stipendije prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi/fakultetu i za deficitarna zanimanja. Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM.

Za stipendije, namijenjene deficitarnim zanimanjima, mogu se prijaviti učenici koji se školuju za sljedeća zanimanja: monter suve gradnje – moler, fasader i tehničar modelar obuće.

Prijave na konkurs traju do 1. oktobra 2021. godine, a sa potrebnom dokumentacijom potrebno ih je dostaviti Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem Prijemne kancelarije Gradske uprave.

Što se tiče minule školske godine, sve obaveze prema učenicima stipendistima su u potpunosti izmirene, nakon što su tokom prošlog mjeseca izmirena deveta i deseta rata stipendija.

 

Ostavite komentar: