Kondić o prijedlogu skupštinske većine: Populizam banjalučkim penzionerima dati po 100 maraka

Prijedlog da Banjaluka penzionerima isplati jednokratnu pomoć i na taj način dodatno umanji razvojne resurse predstavlja populizam i destruktivan način vođenja politike.

Poručio je ovo odbornik u Skupštini grada Banjaluka i predsjednik Gradskog odbora SPS Banjaluka Saša Kondić.
On smatra da penzioneri jesu ugrožena kategorija kojoj je potrebna istinska pomoć i sistemska podrška, a ne populističke mjere u svrhu obračuna sa najvećim gradom Republike Srpske i njegovim građanima.
“Evo mi predlažemo da stranke skupštinske većine, koje čine većinu i u parlamentu Srpske, predlože i usvoje odluku da svi penzioneri u Republici Srpskoj dobiju 100 maraka jednokratne pomoći. Pa nisu valjda ugroženiji penzioneri u Banjaluci od penzionera u drugim gradovima i opštinama?”, navodi Kondić.
On kaže da ovakve prijedloge SPS, a i velika većina građana Banjaluke, doživljava kao nastavak obračuna sa Banjalukom, koja je po njihovom mišljenju pogrešno glasala na posljednjim lokalnim izborima, a svojim postupcima, odbornici koji čine većinu u Skupštini grada to stalno dokazuju.
“Takođe, penzionerima i Banjaluke i Republike Srpske potrebno je obezbijediti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, jeftinije lijekove i penzije u skladu sa cijenama životnih namirnica i režija. Očigledno da je jedini smisao opterećivanje gradskog budžeta i usporavanje razvoja grada u cilju daljeg političkog obračunavanja preko leđa građana”, istakao je Kondić.
On ističe da pored prijedloga skupštinske većine da samo Banjaluka isplaćuje novčanu pomoć penzionerima, destruktivna politika ogleda se i u ostalim amandmanima, kojima se direktno sprečava gradnja ulica, trotoara i kanalizacije u banjalučkim naseljima.
“Nevjerovatno je da neko ko je izabran glasovima Banjalučana da zastupa njihove interese bude protiv gradnje saobraćajne i komunalne infrastrukture u naseljima. Takvom “politikom” direktno se ugrožava i kvalitet života i razvoj grada i bezbjednost građana i bezbjednost učenika. Nekako mogu da razumijem taj primitivni motiv “osvete” nad naseljima koja većinski nisu glasala za njih, ali nikako ne razumijem šta misle da će dobiti ovakvim potezima. Ovo je Banjaluka, ovdje ucjene nikad nisu prolazile”, poručio je Kondić, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: