Konačno rješenje: Šestog februara po 100 KM na računima banjalučkih penzionera

Banjalučkim penzionerima će 6. februara biti isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 100 maraka, saopštio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke nakon sastanka sa udruženjima penzionera.

,,Kada neko pita zašto je trebalo toliko, evo sad vidite rješenje. Tehnički nije izvodljivo preko Elektroprivrede. Da bi pravno usaglasili, juče smo dobili potvrdu od potpredsjednika Skupštine Grada da će biti vanredna sjednica Skupštine”, ističe gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković navodi da su pripremi i kartice za penzionere uz pomoć kojih će najstarija populacija u Banjaluci imati određene popuste u marketima i apotekama.

,,Danas smo se jednoglasno usaglasili i našli sve načine kako da penzioneri dobiju podršku, na žiro račune. Imamo preko 11.000 penzionera koji nemaju žiro račun, njima ćemo morati uplatiti preko Pošte Srpske”, rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik dodaje da bi vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka trebala biti održana do kraja ovog mjeseca.

Predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka Zoran Uletilović ističe da im ova pomoć mnogo znači.

,,Dugo je trajao proces. Isključivo smo tražili da ta pomoć ide penzionerima direktno na račun. Danas smo potpisali sporazum”, dodaje Uletilović.

Na pitanje novinara zašto se godinu dana čekalo na pomoć penzionerima, gradonačelnik napominje da su imali probleme oko uplate novca, te da je ovo danas zasluga penzionera koji su izvršili pritisak da se novac ne uplati na račun Elektroprivrede.

,,U kontaktu sa gradonačelnikom mi smo dogovorili jer je bila donesena odluka da novac ide na Elektroprivredu da vidimo postoji li mogućnost da novac ide direktno na račun penzionera. Tako da sam pozvao Fond PIO i juče je sastanak održan”, navodi Uletilović.

Što se tiče komentara Gradskog odbora SNSD-a da su penzioneri dobili pomoć zahvaljujući njima Stanivuković kaže da je skupštinska većina bila principijalna, ali i da je tražila da novac ide na račun Elektroprivrede.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: