Komunalna policija za 8. mart “očistila” Trg Krajine od prodavaca cvijeća

Ko je htio u centru grada kupiti cvijeće za praznik 8. Mart mogao je to uraditi prije podne.
Prodavci cvijeća na Trgu Krajine sada mahom sklanjaju ruže, karanfile i bukete sa tezgi koje su izložili povodom Osmog marta, jer im je komunalna policija zabranila dalji rad.

Mali prodavci i dalje ne vjeruju šta ih je snašlo na ovaj dan. Jutros su kažu svi pohrlili na Trg u nadi da će zaraditi nešto, a poslije svega ostalo je samo razočarenje. Komunalci su ih upozorili da što prije pokupe robu jer nemaju dozvolu za rad.

– Ovo nema nigdje na svijetu, svuda u gradovima su trgovi prepuni cvijeća, samo kod nas hoće goli beton. Pustite nas da prodamo bar danas i sutra nešto. Nemam stalnog posla, podstanar sam sa dvoje djece, šta ja da radim sada. Ružno je ovo što nam rade. Ja sam platila mjesto za prodaju mimoza, i rekli su mi da mogu usput prodati još nešto, a onda nam pošalju komunalce – skoro plačnim glasom govori jedna prodavačica.

Samo nas tjeraju, ne daju nam da nešto zaradimo, govore i ostali trgovci cvijeća sa kojima je razgovarala ekipa SrpskaInfo portala.

– Prvi put sam ove godine došla na Trg, malo sam nešto uspjela prodati do 11 časova i sada kupim sve. Ne znam ni šta ću sa svim ovim cvijećem- žali se druga žena.

Gradonačelnik Igor Radojičić potvrdio je da je Komunalna policija juče i danas intervenisala na više mjesta širom grada zbog nelegalnih prodavaca na cesti, koji ne plaćaju zauzimanje javne površine.

– Ima ljudi koji su dobili dozvole za prodaju na javnim mjestima, međutim puno je više onih koji rade nelegalno. To je standardna pojava, nažalost pošto ugrožavaju one koji legalno prodaju i plaćaju porez državi- poručio je on, navodi SrpskaInfo.

 

 Ostavite komentar: