Komšije šokirala vijesti iz Australije: Muškarac koji se utopio spasavajući kćerku porijekom iz Banjaluke

Branko Radulović koji se utopio u Australiji spasavajući kćerku u morskim talasima u Adelejdu u Australiji porijeklom je iz Banjaluke.

Banjalučani koji su poznavali Branka i njegovu porodicu su sa tugom primili vijest o njegovom stradanju.

“Njegova porodica se krajem devedesetih vratila iz Australije u Banjaluku, ali je nedugo zatim on ponovo otišao na sedmi kontinent. Nedavno je dolazio na svoje ognjište u Karađorđevoj ulici. Bio je dobričina. Toliko nas je pogodila ova vijest da smo svi skrhani od bola”, kaže jedan od njegovih prijatelja s Lauša koji nije želio da mu pominjemo ime, piše Glas Srpske.

Podsjećamo, australijski mediji su prenijeli da su očevici svjedočili da da se Brankova kćerka nalazila u čamcu na naduvavanje, kada su je talasi odnijeli od obale, a da je Branko obučen uletio u vodu kako bi je spasio.

Majkl Naper (70) igrao se sa svojim unucima na plaži kada je vidio čovjeka koji je ušao u vodu kako bi spasio svoju kćerku.

“Potrčao sam da ga stignem. Prije nego što sam uspio da dođem do njega, djevojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj vodi”, rekao je Naper i dodao da je jak vjetar potom oduvao gumeni čamac.

Naper je uspio djevojčicu staviti na dasku za plivanje. Ipak, do Branka nije uspio da stigne na vrijeme.

“Kada sam uspio da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo tijelo isplivalo i to je bio momenat kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode”, dodao je Naper.

Branko je bio bez svijesti kada su kćerka i on, uz pomoć posjetilaca na plaži, izvučeni iz vode.

Ostavite komentar: