Kiša nije pokvarila igru: Banjalučki mališani uživali u “Igrama bez granica” FOTO/VIDEO

Uprkos kiši, mališani su jutros uljepšali pomoćni stadion FK Borac gdje je upriličena manifestacija “Igre bez granica”.

“Samom idejom obilježili smo Svjetski dan porodice koji je bio i motiv našeg poklona banjalučkim mališanima, njihovim roditeljima i vaspitačima”, ističe Jelena Trninić Milićević, osnivač Fondacije “Srpska kuća” koja je organizovala manifestaciju ,,Igre bez granica” u saradnji sa Centrom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

Dodaje da joj je žao što kiša pada, zbog čega manifestacija neće dugo trajati.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Petar Jokanović napominje da su danas na ,,Igrama bez granica” okupili oko 400 mališana iz Banjaluke.

“Želimo da manifestacije za djecu poput ove postanu tradicija. Organizovane su brojne igre za djecu, a svi će dobiti poklon. Tako da će proći bez ljutnje”, kroz osmijeh zaključuje Jokanović.

Jokanović dodaje da su pomjerali datum održavanja manifestacije ,,Igre bez granica” kako bi djeca u lijepom vremenu uživala, ali dodaje da ih ni danas vrijeme nije poslužilo, kao i da kiša nije uspjela umanjiti osmijehe na dječijim licima.

Na ,,Igrama bez granica” pojavio se i glumac Duško Mazalica koji je zajedno sa mališanima, kako kaže, pokušao da zaustavi kišu.

“I, uspjeli smo, je li tako drugari? Kiša sve manje pada”, poručio je Mazalica mališanima koji su uz glasno ,,Jee” otrčali da nastave sa igrom.

Za dobru zabavu tu je bila i škola sporta Kasper koja je pripremila niz igrica za mališane.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: