Kasne odborničke naknade! Stanivuković: Smatram da ljude koji ne rade svoj posao ne treba plaćati

Odbornici u Skupštini grada još nisu dobili novčanu naknadu za septembar, koja im neće biti isplaćena dok ne počnu efikasno obavljati svoj posao, kazao je za “Glas Srpske” gradonačelnik Draško Stanivuković.

Stanivuković je istakao da on kao prvi poslodavac ima pravo da u saradnji sa Odjeljenjem za finansije odredi koje će isplate biti prioritetne, a koje ne.

“Sjednica nema tri, skoro četiri mjeseca. Smatram da ljude koji ne rade svoj posao ne treba plaćati”, izjavio je Stanivuković.

Dodao je da mu je žao što nema mogućnost da napravi razliku među odbornicima, te da isplati one koji su uredno dolazili na sve zakazane sjednice.

“Žao mi je što naknadu neće dobiti odbornici koji nisu bojkotovali skupštinska zasjedanja. Dio odbornika želi da radi i pojavljuje se redovno u skupštinskim klupama. Među njima ima i onih koji žive od odborničke naknade”, istakao je Stanivuković.

Istakao je da je dio odbornika sada u problemu zbog onih koje, kako je rekao, nije briga za funkcionisanje grada.

“Vjerujem da zajedno možemo uticati jedni na druge, da natjeramo da se počne sa radom, jer zavisimo jedni od drugih”, poručio je Stanivuković.

Dodao je da postoji prijedlog da se plate funkcionera umanje za 20 odsto.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić potvrdio je za “Glas Srpske” da odbornici nisu još dobili odborničke naknade.

“Ostali zaposleni u Gradskoj upravi su dobili svoje plate. Odbornik ne dobija naknadu po principu dnevnice, da bi nedolaskom mogao da je izgubi. To je naknada za cijeli mjesec”, rekao je Ilić, dodavši da su funkcionerima plate isplaćene bez obzira na ranije najave gradonačelnika.

I odbornik Pokreta “Banjaluka zove” Saša Lazić Medo potvrdio je da još nije dobio odborničku naknadu za septembar.

“Nadam se da će naknade uskoro biti isplaćene”, kazao je Lazić.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić rekao je da gradonačelnik nema ovlašćenja da ne isplati naknade odbornicima.

“U ovom slučaju imamo mogućnost i da tužimo gradonačelnika”, kazao je Topić.

Ostavite komentar: