Kandidati SPS saglasni: Više prava boračkim kategorijama

Kandidati Socijalističke partije Srpske (SPS) za Skupštinu grada Banjaluka saglasni su da je potrebno mijenjati postojeća zakonska rješenja o pravima boraca i obezbijediti veća primanja za boračke kategorije.

Kandidat SPS-a Čedo Ševarika naveo je da Zakon o pravima boraca nije riješio svu problematiku boračke populacije, te da ona 25 godina nakon rata ne smije da bude marginalizovana.

“Osim promjene zakona, naša inicijativa će biti i da ratni vojni invalidi imaju mnogo veću pažnju društva”, rekao je Ševarika na konferenciji za nvoinare u Banjaluci.

Kandidat SPS-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Radenko Puzić naveo je da je nedopustivo da porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi do četvrte kategorije nemaju riješena stambena pitanja.

“Zalagaću se za to da svim boračkim organizacijama ovo bude najvažnije pitanje. Osim toga, odlikovani i borci prve i druge kategorije, koji su nezaposleni, moraju imati mjesečna primanja”, napomenuo je Puzić.

On smatra da Republika Srpska treba da ima centralno spomen-obilježje i muzej Vojske Republike Srpske.Ostavite komentar: