Kako se odvija vakcinacija u gradu na Vrbasu: Cvijanovićeva posjetila Banjalučki velesajam

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas punkt za vakcinaciju na Banjalučkom velesajmu, gdje je za vakcinisanje prijavljeno više od 15.700 lica.

Cvijanovićeva je istakla da je od izuzetno značaja što se proces imunizacije u Republici Srpskoj uspješno sprovodi.

“Odlična je organizacija na punktu za vakcinaciju na Banjalučkom velesajmu. Uspjeli smo da obezbijedimo nekoliko vrsta vakcina. Oko 69.000 vakcina je dopremljeno u Republiku Srpsku, dio njih su građani primili, a uskoro ćemo ih imati još”, rekla je novinarima Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da su zdravstveni radinici podnijeli najveći teret u vremenu pandemije virusa korona i da treba da se poštuju epidemiološke mjere.

“Ne želimo doći u situaciju da nemamo kreveta u bolnicama, respiratora I ostalog materijala zbog nepoštivanja mjera. Trebamo izdržati, a veoma je značajno što je dio naših stanovnika primio vakcinu u Srbiji. Proces imunizacije ide dalje, a naše je da se pridržavamo mjera”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je Vlada Srpske u vremenu pandemije obezbijedila od 280 do 300 miliona KM za zdravstveni sektor, kao i sredstva za privredu da bi radnici bili zaštićeni.

U posjeti punktu za vakcinaciju bila je i direktor Doma zdravlja u Banjaluci Nevena Todorović koja je navela da se u Banjaluci vakcinišu lica starija od 65 godina, ali i mlađi koji imaju hronična oboljenja.

“Građani moraju biti strpljivi, jer je veliki broj prijavljenih za vakcinaciju. U kovid ambulanti u naselju Dolac možemo obezbijediti 26 kreveta za lica zaražena virusom korona”, rekla je Todorovićeva i navela da Dom zdravlja uzima vakcine u skladu sa dnevnim potrebama.

Ona je ponovila da je neophodno da stanovništvo poštuje epidmiološke mjere.

Doktorica Biljana Mlađenović je rekla da vakcinacija na Banjalučkom velesajmu protiče bez problema, timovi koji vakcinišu stanovništvo rade odlično i da se dnevno vakciniše 300 lica.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da je vakcinalni punkt dobro pripremljen i da je značajno da se građani vakcinišu.

Vakcinacija protiv virusa korona stanovništva starijeg od 65 godina odvija se u hali Banjalučkog velesajma po ustaljenom planu i rasporedu svakog radnog dana. Danas je počela imunizacija i vakcinom proizvođača “Fajzer”.

Ostavite komentar: