Kafići i pekara u centru Banjaluke zatvoreni: Sređuju se bašte ispred “Čajavčeve zgrade” FOTO/VIDEO

Popularna mjesta za ispijanje kafe u centru Banjaluke, kafići “Combo 1 i 2” i  “Kava rakija” privremeno su zatvorili svoja vrata, jer se u njihovim baštama izvode radovi. Ne radi ni pekara “Žitopeka”, jer se radovi izvode ispred “Čajavčeve” zgrade koja bi trebalo da bude dio budućeg stambeno-poslovnog kompleksa “Bijeli dvor” u ulici Kralja Petra prvog Karađorđevića. 
Međutim, za razliku od ostalih lokala, kladionica „Mozzart“ radi neometano, a razlog je što ona ne posjeduje baštu. Ekipa BL portala saznala je u pomenutoj kladionici da lokali koji su zatvoreni u ovom objektu trenutno izvode radove na rekonstrukciju svojih bašta, kao i da će nakon toga biti ponovo otvoreni.

Da je riječ o rekonstrukciji bašte kao i da će lokal nakon toga biti otvoren, potvrdio je za BL portal Nikola Lakić iz kafea „Combo“.
„Zatvorili smo zbog rekonstrukcije bašte, biće postavljene nove pločice, a sa radom bi trebalo da nastavimo za mjesec, mjesec i po dana“, objasnio je Lakić.
U planovima izgradnje kompleksa “Bijeli dvor”,  koja je zbog nedostatka svih dozvola, ali i oborenog Regulacionog plana zaustavljena, “Čajavčeva” zgrada u čijem prizemlju su lokali u privatnom vlasništvu, trebalo bi da, prema ranijim najavama, bude renovirana i pretvorena u hotel “Inter”.

Srđan Banović, BL portal

 

Ostavite komentar: