Još “čađavi” od požara u centru Banjaluke: Evo kad će proraditi hotel Bosna

23.11.2023. | 14:23

Ni mjesec i po dana nakon požara koji je izbio u zgradi Elektrokrajine, a onda zahvatio i dio hotela Bosna, u ovom hotelu u centru Banjaluke ne možete prespavati. Kako iz hotela kažu za BL portal, sa radom počinju 1. decembra, ali još ne u punom kapacitetu.

Menadžerka hotela Vanja Janković kaže da se još oporavljaju od požara i da su mnogo toga morali da saniraju.

,,Biće otvoreno 50 do 60 soba, ostatak smještajnih jedinica ne radi zbog požara koji nam je zaista napravio ogroman problem. Teško je bez punog kapaciteta poslovati kako treba, ali ne odustajemo. Saniramo sve“, objašnjava Jankovićeva za BL portal.

Ona dodaje da su lokali u sklopu hotela ustupili dio svojih kuhinja, kako bi hotel ispoštovao dogovorene  svečanosti, tačnije, svadbe koje su zakazane mjesecima unaprijed.

„Nismo otkazali manje svadbe, kristalna sala je u funkciji i  sjajna je. Srećom, to smo mogli ispoštovati, jer i mladenci bi se našli u problemu. Znate, takve rezervacije se prave i po godinu dana prije“, ističe Vanja za BL portal.

Kako se Nova godina bliži, tako raste interesovanje i za njhov hotel, pa im stižu pozivi iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke.

„U suštini, to su naši stalni gosti, tako da nas i nakon požara zovu. Sigurno da ćemo ih ugostiti kako treba, kao i uvijek“, napominje Jankovićeva.

Željka Pavlović, BL portal