“Ježeva kućica” se sprema “male goste”: Stavljena fasada na budući vrtić

Na budućem vrtiću u krugu dvorišta „Ježeve kućice“, pri kraju je postavljanje fasade, u okviru rekonstrukcije objekta koji je već godinama devastiran i van upotrebe.

Proširenjem kapaciteta najstarijeg gradskog vrtića, uz već izgrađen niz novih predškolskih ustanova u drugim dijelovima grada, postići će se zacrtani cilj – da se u vrtićima omogući smještaj još 650 mališana.

Tokom dosadašnjih radova, između ostalog, urađeni su krov, te postavljena stolarija na objektu novog vrtića u kojem je planiran smještaj za 50 mališana.

Istovremeno u toku su i unutrašnji radovi. Odnosno preostalo je da se unutar objekta urade podovi i sanitarije, kao i okolno uređenje. Po završetku svih radova, slijedi opremanje tako da bi, prema dosadašnjoj dinamici, objekat trebalo da bude završen krajem narednog mjeseca – naveli su iz odjeljenja.

Ovaj projekat zajednički realizuju Grad i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

U okviru akcije obnove i izgradnje objekata predškolskih ustanova, samo u posljednje četiri godine, izgrađeno je ili obnovljeno sedam vrtića. Uprkos krizi usljed epidemiološke situacije, akcija je nastavljena i ove godine pa je tako u toku gradnja velikih vrtića na Petrićevcu i u Lazarevu. Uz proširenje „Ježeve kućice“, u planu je gradnja novog predškolskog objekta u Kuljanima, energetsko „utopljavanje“ vrtića „Neven“ i „Naša djeca“.

Ostavite komentar: