Ješićeva o besplatnom javnom prevozu za penzionere: Samo jedna u nizu mjera koje pripremamo

Odbornica PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, Dijana Ješić, rekla je da je sjajna vijest da banjalučki penzioneri sa penzijama ispod 250 KM imaju besplatan javni prevoz, dok je ostalima cijena karte niža za 30 odsto.

Kako je istakla, živimo u društvu u kojem su penzioneri, zbog visine penzije, dovedeni u stanje socijalne potrebe.

“Ova odluka, zaista, jednim dijelom rasterećuje njihov preskromni kućni budžet, a ovo je samo jedna u nizu mjera koje pripremamo za naše najstarije sugrađane”, Ješićeva, saopšteno je iz PDP-a.

Ješićeva kaže da fokus politike nove gradske administracije, kao i odbornika PDP-a, jesu čovjek i njegova porodica.

“Iz tog razloga se u rebalansu budžeta našao i potpuno besplatan prevoz za osnovce i srednjoškolce iz višečlanih porodica. U današnjim vremenima, kada cijene svega rastu brzinom svjetlosti, a plate ostaju iste, svaka marka koja se ne mora izdvojiti iz kućnog budžeta je velika stvar za svaku porodicu, a posebno za višečlane porodice. Ono što je, po mom mišljenju, vrlo važno jeste i to da ovo nije jednokratna pomoć i samim tim predstavlja jednu sjajnu mjeru pronatalitetne politike”, ističe Ješićeva.

Ona kaže da ono za šta su se kao kandidati zalagali i u šta čvrsto vjeruju počinje da se ostvaruje.

“Mislim da se pokazalo da se zaista predanim radom mogu postići velike uštede. Ono što je još bitnije, novac ne završava u džepovima pojedinaca, već se ulaže u stvari koje su za dobrobit građana, čiji to novac i jeste”, zaključuje Ješićeva.

Ostavite komentar: