“JEFTINI POPULIZAM”: Radojičić tvrdi da opozicija protestima Banjaluku drži u vanrednom stanju

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je danas da su protekli protesti opozicije klasičan početak predizborne kampanje za lokalne izbore u Banjaluci i da protesti nemaju nikakve veze sa grupom “Pravda za Davida”, koja se i zvanično ogradila od skupa.

– Kampanja je, kao to vidimo počela jako rano, godinu dana prije izbora, i to vrlo agresivno i populistički. Sa jedne strane imate strateško planiranje i brojne pokrenute i realizovane javne radove, a na drugoj strani jeftini populizam i pokušaj da se Banjaluka konstantno drži u nekoj vrsti vanrednog stanja – rekao je Radojičić.

Komentarišući protekle proteste opozicije u parku Mladen Stojanović, Radojičić je istakao da je očigledan cilj opozicije da se cijelu godinu, koliko je ostalo do lokalnih izbora, Banjaluka drži u nekoj vrsti vanrednog stanja.

U banjalučkom parku Mladen Stojanović opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković i Jelena Trivić iz PDP, te Nebojša Vukanović iz SDS, organizovali su u četvrtak, 27. juna, protest, odakle su upućena tri zahtjeva republičkoj i gradskoj vlasti.

Prvim zahtjevom zatraženo je da im budu odobrena okupljanja na banjalučkom Trgu Krajine, drugim da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ne legitimišu članove grupe “Pravda za Davida” i građane koji se okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja, a treći je upućen gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću da se, kako kažu, izjasni o dešavanjima u gradu.

 

Izvor:(SrpskaInfo)        Video:(RTRS)

Ostavite komentar: