Jednim klikom do sela: Projekat promocije ruralnih područja Banjaluke

U sklopu koncepta “Banjaluka – grad budućnosti” do januara naredne godine biće realizovan Projekat “Informacioni sistem za promociju ruralnih lokalnih zajednica” koji implementira kompanija “Blicnet”.

“Cilj projekta je uspostavljanje bolje komunikacije i bolje povezanosti ruralnih sredina sa gradom i obrnuto, te njihova promocija s namjerom da se ostvari i poboljša ekonomski kapacitet i kvalitet života stanovništva u ruralnim mjestima”, naveli su iz “Blicneta”.

Prema uslovima javnog konkursa, projektom su obuhvaćeni Karanovac, Krupa na Vrbasu, Bočac, Ljubačevo, Krmine i Agino selo.

“Prirodne ljepote, turistička ponuda, registrovani mali obrti, etno-pansioni, seoska gazdinstva, proizvođači hrane, prevoznici dobara i ljudi i drugi biće predstavljeni na web-aplikaciji i android mobilnoj aplikaciji koje će kreirati inženjerski i marketing tim ‘Blicneta'”, kazali su iz ove kompanije.

Preko web-sajta i mobilne aplikacije građani Banjaluke, ali i drugih lokalnih zajednica, moći će da pregledaju turističku ponudu, da istraže destinacije poput izletišta i planinarskih staza, da isplaniraju i provedu svoj slobodan dan na zanimljivim destinacijama u okolini, kao i da pronađu zdrave prehrambene proizvode lokalne proizvodnje.

“Korisnici sistema nakon registracije su u mogućnosti da kreiraju produkt katalog sa svojim uslugama i proizvodima. Krajnji korisnici mogu pretražiti i pronaći usluge i proizvode pojedine zajednice i preko platforme stupiti u kontakt sa ponuđačem. Sistem će obavijestiti ponuđača da postoji potreba korisnika putem push notifikacije ili nekog drugog kanala komunikacije”, objasnili su iz “Blicneta”.

Istakli su da će Gradska uprava biti u mogućnosti da analizira podatke sa big data platforme i dobije informaciju koje su destinacije i proizvodi atraktivni, čime dobijaju alat za implementaciju podsticajnih mjera, a korisnici će biti u mogućnosti da ocijene usluge i proizvode.

Vrijednost projekta iznosi 50.000 KM. Realizacija će se odvijati u dvije faze: izrada web-aplikacije predviđena je za kraj novembra, a android mobilne aplikacije za kraj januara naredne godine.

Ostavite komentar: