Javna nabavka za kružni tok kod “Lesnine” u septembru

​BANJALUKA – Javna nabavka za izgradnju kružne raskrsnice kod “Lesnine”, ako sve prođe prema planu, mogla bi da bude raspisana već u septembru, rekao je za “Nezavisne novine” Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

“Kada je riječ o izgradnji kružne raskrsnice kod ‘Lesnine’, još smo u fazi izrade projektne dokumentacije. Vratili smo prvi nacrt koji smo dobili da bi se što više izbjeglo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa”, rekao je Sandić.

Istakao je da novu varijantu nacrta očekuju u narednih sedam dana, te da će se nakon toga raditi glavni projekat.

“Sve u vezi s izradom projektne dokumentacije moglo bi se uraditi u narednih 15 do 20 dana. Nakon toga svu dokumentaciju šaljemo ‘Putevima RS’, koji snose troškove izgradnje, i oni shodno svojim mogućnostima i sredstvima raspisuju nabavku”, kazao je Sandić.

Ova kružna raskrsnica biće jedna od tri planirane koje Gradska uprava radi u saradnji s “Putevima RS” u nastojanju da se smanje gužve na staroj “gradiškoj” cesti.

“Prva je kružna raskrsnica kod ‘Lesnine’ i pijace, druga kod škole ‘Ivan Goran Kovačić’ prema Trapistima i treća kod ‘Hiperkorta’ u Dervišima”, kazali su u ovom odjeljenju.

Dodali su da je zbog bezbjednosti pješaka koji se kreću u blizini raskrsnice kod “Lesnine” planirana i izgradnja trotoara od raskrsnice prema Tržnom centru “Tropic”.

 

Izvor.(Nezavisne novine)

Ostavite komentar: