“Izmišljena presuda od 40 miliona KM”: Gradska uprava Banjaluka demantuje GO SDS

Gradska uprava Grada Banjaluke odbacuje, kao apsolutno netačne, tvrdnje o tome da, navodno, mora da isplati odštetu od 40 miliona KM „novim vlasnicima tzv. Stare autobuske stanice i zgrade Savremenog muzeja“, kako to stoji u saopštenju Gradskog odbora SDS.

“S obzirom na to u spisima nijednog suda u Republici Srpskoj i BiH ne postoji nijedna takva presuda, jasno je se da se radi o najobičnijoj izmišljotini, kreiranoj sa isključivim ciljem diskreditacije gradonačelnika Igora Radojičića.

Stoga, javno pozivamo SDS da javnosti stavi na uvid takvu presudu i tako dokaže svoje tvrdnje. Ako to ne učine, smatraćemo da su iznijeli brutalne laži koje će morati da dokazuju u odvojenom sudskom postupku. Ako im je zaista stalo do istine i činjenica, kreatori ovih brutalnih laži moraju dokazati sljedeće: Kad i koji sud je donio presudu (prvostepenu ili pravosnažnu, svejedno) kojom je Grad Banjaluka navodno obavezan da isplati odštetu od 40 miliona KM, kako navode, „novim vlasnicima Stare autobuske stanice i Savremenog muzeja“?

I za kraj, voljeli bi da skrenemo pažnju takvim, novopečenim „zaštitnicima novca poreskih obveznika“, koji se bude samo u predvečerje izbora, da u Banjoj Luci ne postoji „zgrada savremenog muzeja“, kako se to navodi u saopštenju SDS-a, baš kao što i ne postoji ta, izmišljena „presuda“, navode iza Gradske uprave.

Banjalučki SDS juče je saopštio da je, kako su naveli, „Banjaluka ovu godinu počela sa gubitkom zemljišta Stare autobuske stanice, zgrade Savremenog muzeja RS i odštetom od 40 miliona KM, koju nakon poraza na sudu, mora platiti novim vlasnicima”

“Na sve ovo gradske vlasti su pokazale nemoć pred sve većim apetitima novopečenih bogataša, koji su postali svjesni da se rok za provođenje njihovih mutnih radnji završava po okončanju mandata, kako tvrde samo u SNSD-u, najboljeg gradonačelnika u istoriji Banaluke, koja je pretvorena u grad mržnje i terora“, navodi se u jučerašnjem saopštenju banjalučkog odbora SDS-a.

Ostavite komentar: