Izgradnja 50 pristupnih rampi za osobe sa invaliditetom

10.06.2019. | 12:48

Kako bi se olakšao pristup osobama sa invaliditetom, ove sedmice će na više lokacija na gradskom području započeti izgradnja pristupnih rampi na saobraćajnicama.

Prema najavama iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, biće izgrađeno oko 50 rampi koje će koristiti za osobe sa invaliditetom, što bi im znatano trebalo da olakša kretanje.

– Na osnovu ranijih sastanaka i analiza sa udruženjima, koje okupljaju osobe sa invaliditetom, izrađena je analiza stanja javnog prevoza i evidentirane lokacije na kojima je potrebno izgraditi nove invalidske rampe i sanirati postojeće, oštećene rampe. U skladu s tim, utvrdili smo prioritetne lokacije na kojima ćemo raditi ovog ljeta – kažu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U prvoj fazi, biće izgrađene rampe u sljedećim ulicama: Zdravka Čelara, Patrijarha Makarija Sokolovića, Teodora Kolkontronisa, Đure Daničića, Tržničkoj i Ive Lole Ribara.

– Pored nabrojanih ulica, izgradnja rampi za osobe sa invaliditetom i sanacija trotoara izvodiće se i u Trapistima, od raskrsnice na ukrštanju Bulevara Milutina Milankovića, Ulice Ilije Garašanina i Slatinske ulice do Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ – dodaju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

 

Izvor.(banjaluka.rs.ba)