Izdvojeno preko 1,3 miliona KM: Novčanu podršku dobilo 2.570 banjalučkih porodilja

Podršku Grada do sada je dobilo preko 2.570 porodilja, za šta je ukupno izdvojeno 1,35 miliona KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Odjeljenje za društvene djelatnosti svakodnevno radi i na obradi ovih zahtjeva za isplatu novčane pomoći prilikom rođenja djeteta

Naime, od januara 2022. godine do danas ispllaćena su 974 zahtjeva, a tokom prošle godine kada je i uveden ovaj vid podrške – podržano je 1.596 zahtjeva.

Obrada pristiglih zahtjeva odvija se u kontinuitetu, pa su tako svi zaprimljeni zahtjevi koji su sa kompletnom dokumentacijom i isplaćeni.

Podsjećamo da sve majke koje su stekle potomstvo od 01. januara 2021. godine mogu da podnesu zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM.

Grad Banja Luka je opredijeljen da maksimalno podrži porodicu, kao stub svakog uspješnog društva i ova podrška porodiljama je samo jedna od brojnih u okviru programa podrške porodici.

Potrebna dokumentacija

Zahtjev za isplatu novčane podrške, porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja;
  • kopiju kartice tekućeg računa;
  • kućnu listu;
  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka za dijete.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 712 ili lično u kancelariju broj 24.

Ostavite komentar: