Izabran izvođač radova: Uskoro izgradnja kružnog toka na Laušu

BANJALUKA – Izgradnja još jedne kružne raskrsnice u gradu i to na ukrštanju Karađorđeve ulice i Ulice Jovana Raškovića kod „Sirana“ na Laušu mogla bi uskoro početi.

Naime preduzeće Putevi RS, koje je zaduženo za finansiranje tog projekta, je donijelo odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju ove kružne raskrsnice.

Prema informacijama iz ovog dokumenta posao je dodijeljen preduzeću Niskogradnja, koje je dostavilo najpovoljniju ponudu u iznosu od 555.759 KM.

Izbor firme koja će biti zadužena za taj posao omogućava da u narednom periodu počne gradnja još jednog kružnog toka u Banjaluci.
U toku je gradnja kružnog toka kod budućeg šoping-centra “Delta City” na ukrštanju istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednikaj koje takođe finansira ovo preduzeće.

Pored kružnog toka kod Sirana ove godine je planirana izgradnja više kružnih raskrsnica koje će finansirati Putevi RS ili Gradska uprava i to kod Lesnine, na ukrštanju ulica Trive Amelice i Mladena Stojanovića, kod bivše “Mljekare” te u Krfskoj ulici.

Na području grada lani su izgrađene četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji svetog Save, na Rebrovcu kod crkve, te na ukrštanju istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: