Iz Stanivukovićevog kabineta tvrde: Nude da nam poklone klupe i korpe

Da je Banja Luka u blokadi zbog neusvajanja budžeta, pročulo se ne samo na ovim prostorima i u regionu, nego i mnogo šire, tvrde iz Gradske uprave.

Kako su saopštili, tome svjedoče brojni telefonski pozivi Kabinetu gradonačelnika i upiti poslani elektronskim putem građana i privrednika iz drugih gradova Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije ali i iz dijaspore – u namjeri da pomognu.

Najviše poziva je bilo od ljudi iz privrede koji nude da Banjaluci doniraju LED rasvjetu, klupe, korpe i drugu komunalnu opremu.

“Dosta njih se raspituje da li mogu da volontiraju i da na taj način pomognu najvećem gradu Srpske u prevazilaženju trenutnih problema. Takođe javile su se i pojedine firme koje su ranije nudile svoje usluge Gradu po određenim cijenama, ističući da sada ne žele naknadu u ovoj situaciji kada su blokirane sve transakcije Grada i stopiran rad komunalnih službi”, poručili su iz Gradske uprave.

Tvrde i da su neki od građana iz inostranstva predložili da se otvori i poseban račun za uplate kako bi se prebrodila aktuelna situacija.

U saopštenju se ne navodi koji su konkretno građani i privrednici nudili navedenu pomoć.

Ostavite komentar: