Iz “Mozaika prijateljstva” zahvalni: Uz pomoć Vlade Srpske obezbijeđeni obroci

Sredstva od 130.000 KM koje je Vlada Republike Srpske izdvojila za pomoć javnoj kuhinji Humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” iz Banjaluke doprinijeće da naredna tri mjeseca budu obezbijeđene namirnice potrebne za pripremanje obroka za korisnike, rekao je Srni predsjednik ovog udruženja Miroslav Subašić.


“Evo pokazalo se i da institucije Republike Srpske imaju sluha za ljude kojima je pomoć neophodna. Kada sam dobio tu vijest, nisam vjerovao, jer se rijetko dešava da dobijemo toliko novca. Lijepo je znati da institucije brinu o nama, onda je i nama lakše da brinemo i pomažemo drugima”, poručio je Subašić.

On kaže da se u ovoj javnoj kuhinji priprema 700 obroka dnevno, te da će sredstva dobijena od Vlade značajno olakšati nabavku velike količine namirnica koje su potrebne za pripremu tih obroka.

“Pripremamo 700 obroka dnevno, ali imamo ukupno 1.300 korisnika kojima pomažemo i na razne druge načine, tako što im pripremimo pakete pomoći i odnesemo tamo gdje žive, ukoliko ne mogu da dođu do nas. Mnogima od njih pomažemo i plaćanjem računa za struju, kupovinom pelena, lijekova i drugih stvari koje su neophodne za normalan život”, rekao je Subašić.

On ističe da je ponosan što živi u Banjaluci i Republici Srpskoj, čiji građani su humani i solidarni ljudi.

Prema riječima Subašića, članovi Udruženja trenutno imaju pune ruke posla, jer osim svakodnevnih obroka pripremaju i svečanu trpezu za Vaskrs, kako bi korisnici javne kuhinje na pravi način dočekali ovaj najradosniji hrišćanski praznik.

“Zahvaljujući našim humanim sugrađanima, dočekali smo spremno Uskrs, isto tako ćemo dočekati i Vaskrs, ali i Ramazan i to je naša najveća radost”, rekao je on.

Vlada Republike Srpske juče je povodom predstojećih vaskršnjih praznika uplatila jednokratnu pomoć od 357.000 KM svim javnim kuhinjama u Srpskoj.

Na osnovu zaključka Vlade, pomoć je uplaćena za svih 15 javnih kuhinja koje djeluju u Republici Srpskoj.

Ostavite komentar: